DeHypothekenMakelaar.nl
Financieel maatwerk van Annu´teit tot Zero-bond en VerbijsterendAdvies voor uw verzekering van Auto tot Zeilboot.

Conservatrix in problemen?

Levensverzekeraar Conservatrix ‘zit volledig in de tang van DNB’, zo meldt het FD vandaag. Het is al langer bekend dat de toezichthouder meent dat de verzekeraar te zwakke buffers heeft. Maar FD meldt nu ook dat er sinds begin 2014 een stille curator benoemd is en dat de aandeelhouders in een felle strijd met DNB zijn verwikkeld.

De krant schetst dit beeld op basis van verklaringen van de aandeelhoudersfamilie achter Conservatrix, die woensdag naar voren kwamen in een tuchtzaak tegen een actuaris.

Vorig jaar werd al duidelijk dat er ruzie was over de buffers en het vertrek van een groot aantal commissarissen en bestuurders van Conservatrix. “Er is botte intimidatie van DNB richting directie”, zo citeert het FD Boudewijn Henny, voorzitter van het administratiekantoor van de aandelen, tijdens de zitting.

DNB vindt kortgezegd dat Conservatrix zijn bezittingen veel te optimistisch waardeert. Dat leidde in de cijfers over 2013 tot een daling van de solvabiliteit naar 138%.

Waardeloos
Henny zou bang zijn dat de cijfers over 2014 de situatie nog verergeren. En de aandelen van de verzekeraar zijn dan bijna waardeloos.

Tuchtzaak
Woensdagmorgen kwam dit naar voren in een tuchtzaak van de aandeelhouders tegen een actuaris die eerder een second opinion had uitgevoerd naar de balansposities. De actuaris gaf DNB gelijk. Tot verdriet van de aandeelhouders.

De aandeelhouders vinden dat de actuaris te veel de kant van DNB heeft gekozen. De nieuwe directie van Conservatrix is overigens geen partij in de zaak.

Bron: AMWEB /FD

DeHypothekenMakelaar.nlLaatste update: 07/01/2016 13:10.26