DeHypothekenMakelaar.nl
Financieel maatwerk van Annu´teit tot Zero-bond en VerbijsterendAdvies voor uw verzekering van Auto tot Zeilboot.

DIT JAAR € 5 MILJOEN EXTRA BESCHIKBAAR VOOR VERWIJDEREN ASBEST

Er wordt dit jaar flink wat meer subsidie vrijgegeven voor het verwijderen van asbestdaken dan van tevoren was gepland. Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft dit besloten om te voorkomen dat aanvragers tot volgend jaar moeten wachten.

Voor dit jaar was €10 miljoen vrijgemaakt voor het verwijderen van asbestdaken. Dit subsidieplafond is al bereikt, dus besloot Dijksma het beschikbare bedrag te verhogen naar €15 miljoen. “Ik ben erg blij dat de regeling zo goed blijkt aan te slaan”, schrijft de staatssecrataris in een brief aan de Tweede Kamer. “Dit geeft aan dat de subsidieregeling inderdaad het saneren van asbestdaken stimuleert. Ik zal blijven monitoren of het gebruik van de regeling het gewenste verloop en effect heeft.”

In totaal is er 75 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het saneren van asbestdaken. Dat bedrag blijft hetzelfde. 2016 is het eerste jaar waarin de subsidie beschikbaar is. Ondernemers, particulieren, non-profitorganisaties en overheden komen in aanmerking voor de subsidie. Voorwaarde is dat het dak moet worden geïnventariseerd voordat het dak er af gaat. De subsidie kan bovendien pas aangevraagd worden als het asbestdak al is verwijderd.

Lees ook: Asbestisolatie: Waar kunt u op stuiten tijdens een renovatie?

2024

Vanaf 2024 zijn asbestdaken verboden vanwege de volksgezondheid. Gebouweigenaren moeten zorgen dat hun daken voor die tijd asbestvrij zijn. Dit omdat asbest een te groot gevaar vormt voor de volksgezondheid. De branchevereniging voor asbestsaneerders VVTB geloofde een jaar geleden nog niet dat Nederlandse daken voor 2024 asbestvrij zouden kunnen zijn. Reden hiervan is dat er te weinig opgeleide mensen zijn die het klusje kunnen klaren. Een deel van deze subsidie zou volgens de branchevereniging gebruikt moeten worden om asbestverwijderaars op te leiden.

RenovatieProfs 08092016

VerbijsterendAdvies.nlLaatste update: 08/09/2016 09:51.15