DeHypothekenMakelaar.nl
Financieel maatwerk van Annu´teit tot Zero-bond en VerbijsterendAdvies voor uw verzekering van Auto tot Zeilboot.

Stop heling en registreer waardevolle spullen

Op 15 september ging de campagne ‘Registreer je waardevolle spullen’, onderdeel van de Stop Heling campagne van start. 

In de campagne worden burgers aangemoedigd hun waardevolle eigendommen te registreren en daarmee de afzetmarkt voor gestolen goederen te frustreren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zo’n 80% van de diefstallen gepleegd wordt om de gestolen goederen weer door te verkopen….

Heling is daarmee een belangrijke aanjager voor inbraken, overvallen, straatroven en andere diefstallen. Registratie leidt tot een grotere pakkans van de dief, wanneer deze probeert de goederen weer te verkopen. Bovendien helpt registratie om in beslag genomen goederen met een grote (emotionele) waarde terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaar.

In de database van StopHeling bevinden zich inmiddels 925.743 gestolen goederen waarvan aangifte is gedaan bij de politie. In de Top-10 staan bovenaan fietsen (296.539 stuks), gevolgd door communicatieapparatuur (163.134) en computers (88.340). In de eerste vier maanden van 2016 is in de database van StopHeling 283.254 keer gecheckt of een tweedehands goed als gestolen geregistreerd staat.

Bron: Veiligheid en Justitie

VerbijsterendAdvies.nl  Laatste update: 16/09/2016 12:34.32