DeHypothekenMakelaar.nl
Financieel maatwerk van Annu´teit tot Zero-bond en VerbijsterendAdvies voor uw verzekering van Auto tot Zeilboot.

Leiderdorp hoogste grafrechtkosten € 7.909,=

Zoals ieder jaar voert Monuta het grafkostenonderzoek uit. Alle 388 Nederlandse gemeenten worden benaderd en gevraagd naar de grafkosten in hun gemeente.

Wie een laatste rustplaats op de algemene begraafplaats in Leiderdorp wenst, zal flink in de buidel moeten tasten: een eigen graf met een huurperiode van 30 jaar kost daar maar liefst € 7.909 . Daarmee heeft de Zuid-Hollandse gemeente, evenals vorig jaar, de duurste begraafplaats van Nederland. De goedkoopste begraafplaats ligt in het Groningse Hoogezand: daar betaalt men slechts € 740 voor een graf van 20 jaar

Grote verschillen en stijging in kosten
De kosten van een graf kunnen sterk verschillen per begraafplaats. Gemiddeld betaal je in 2017 voor een graf € 3.110. Een behoorlijke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen een graf nog gemiddeld € 3.039 kostte. Utrecht is de duurste provincie, een graf kost daar gemiddeld € 3.946. In Limburg betaalt men gemiddeld het minst: € 1.852.

De prijs van een graf wordt mede bepaald door de grondprijs van een gemeente en het onderhoud dat een graf vergt. Ook wordt de prijs van een graf beïnvloed door de stagnatie in de verkoop van graven. Het aantal crematies is de afgelopen jaren sterk toegenomen en het aantal begrafenissen dus afgenomen. Landelijk gezien ligt het percentage crematies momenteel rond de 63%.

 

Bron: Monuta Uitvaart

VerbijsterendAdvies.nlLaatste update: 11/04/2017 10:29.32